"BUG" na blog.hr

16.11.2021.

''Bug je greška u programu.''

"Bug je izraz koji se koristi za opisivanje greške, kolapsa ili neispravnost u radu nekog softvera na računalnom sustavu. Većina grešaka (bugova) plod su pogrešne izvedbe u izvornom kodu, dizajnu ili neke su uzrok pogrješne izvedbe u sklopovlju ili u programu prevoditelju (manje rijetko).''

https://hr.wikipedia.org/wiki/Bug_(softver)

prenosim ORIGINALNI TEKST o Bug-u, sa svim nepravilnostima u istom, a dolje je izvor teksta, link:

''Bug (ili Computer bug, software bug) je računalna greška tj. greška u softveru (programu). često se pri korištenju nekog programa (ili npr. igre) pojavi greška koja može više ili manje smetati pri radu sa programom. Ako je program novi ili je novija verzija to često bude baš softverska greška tj. Bug. Ime bug (hrv. buba) je dobio baš po jednoj pravoj bubi uhvaćenoj pri testiranju na Hardward-u davne 1945. godine (vidi sliku)



izvor: internet

Za programe koji imaju više bug-ova koji ometaju normalan rad u programu često se kaže da su bugoviti (buggy). Inače je uobičajena praksa da se novi software izdaje sa određenim brojem "manjih" bug-ova koji ne utječu na funkcionalnost pa se u novijim verzijama softvera ti i svi novootkriveni bugovi ispravljaju.

Bug-ovi se otkrivaju pri testiranju programa, ali i nakon izdavanja programa u svakodnevnoj upotrebi pa programi često imaju u sebi ugrađeno automatsko prijavljivanje bugova (bug reports), naravno, ako vi kao korisnik to dopustite.

Na kraju "Bug" je i ime najstarijeg hrvatskog informativnog magazina.''


izvor teksta:
http://www.zokionline.com/content/view/152/28/lang,hr/

a sve drugo o Bug-u, ovdje:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Ra%C4%8Dunalni_virus







<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.